Air fryer to urządzenie, które pozwala nam przyrządzać potrawy z minimalną ilością tłuszczu, często skraca czas gotowania, potrafi zastąpić piekarnik czy patelnię, a na dodatek potrawy robią się prawie same, przy bardzo małym zaangażowaniu. Zdrowo, smacznie i na dodatek wielokulturowo. W tej książce znajdziecie przepisy z całego świata na wytrawne i słodkie dania.
Air fryer. Najlepsze przepisy.
Almapress
Omlet z gruszką i jeżynami albo placuszki ziemniaczane jak dla mnie brzmią jak idealne śniadanie na weekend. W tygodniu, gdy bardziej się spieszę jajko w bułce będzie w sam raz. A może macie ochotę na przekąski? Znajdziecie tu przepis na chrupiącą ciecierzycę, skrzydełka z kurczaka czy chrupiące awokado. Stek z antrykotu, żeberka z grilla i szaszłyki z kurczaka polecają się na obiad. A gdy wolicie coś bardziej wykwintnego wasze podniebienie zadowolą mule po marynarsku albo cytrynowe krewetki z papryką i czosnkiem. Nie zabraknie też słodkości w postaci pieczonych jabłek z nadzieniem, churrosów i czekoladowego ciasta.


A to tylko część z przedstawionych tu przepisów.
Warto zwrócić uwagę, że przepisy bazują na składnikach raczej łatwo dostępnych i popularnych w naszych sklepach. Na początku macie listę składników, a potem dokładny przepis krok po kroku. Jest też informacja dla ilu osób przewidziana jest porcja z przepisu i czy jest on bezglutenowy, albo jak łatwo go w taki zamienić.
To bardzo ciekawa pozycja, która będzie inspiracją do wielu smacznych potraw, które można przygotować łatwo i szybko. Polecam.


Recenzja powstała we współpracy z wydawnictwem.
Dodaj komentarz